Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Konstmuseet Magasin III öppnar i Israel

Magasin III öppnar en utställningslokal i israeliska Jaffa.

Den 20 januari inviger Magasin III sin nya utställningssatellit i Jaffa, Tel Aviv.

Först att ställa ut är den amerikanske konstnären Haim Steinbach, som arrangerar vardagsföremål på nya sätt för att experimentera med deras associationer.

– Haim Steinbach tillhör kvintessensen av samtidskonstnärer – de som på ett så viktigt sätt har tänjt på gränserna för det visuella uttrycket, säger curator David Neuman i ett pressmeddelande.

Lokalen ligger nära Jaffas loppmarknad i nyligen renoverade Gamla stan. Och chefen för Magasin III Jaffa, Karmit Galili, hoppas på samspel med omgivningen.

– Området där Magasin III Jaffa ligger har en rik och blandad historia och vi ser verkligen fram emot att bidra till den och samverka med en ny publik, säger han i pressmeddelandet.

Magasin III grundades i Stockholm för trettio år sedan av finansmannen Robert Weil, tillsammans med den långvarige chefen David Neuman. För tillfället har de stängt sina publika program.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.