Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-29 21:38

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/konstrecensioner/examensutstallning-pa-kungliga-konsthogskolan-konstakademien-stockholm/

Konstrecensioner

Examensutställning på Kungliga Konsthögskolan, Konst­akademien, Stockholm

Bild 1 av 5 På Konstakademien visas examensarbeten av Konsthögskolans magister- och kandidatstudenter. Här en psykedelisk rumsinstallation av Jessica Granberg.
Foto: Oscar Furbacken
Bild 2 av 5 Gigantisk ljuskrona av Mejaneleven Sara Mirzajanzadeh.
Foto: Oscar Furbacken
Bild 3 av 5 Joakim Lundin luffade utan pengar och ­telefon i Harry Martinsons fotspår på de svenska landsvägarna. Under resan förde han dagbok som nu presenteras som en del i hans avgångsprojekt på Beckmans.
Foto: Joakim Lundin
Bild 4 av 5 Ur Beckmanselevens Tomas Carlstens ”Maud nr 1”, ett modemagasin med inspiration från mormodern Maud som var en tidig fashionista.
Foto: Tomas Carlsten
Bild 5 av 5 I Mejaneleven Nadine Byrnes film ”Dream family” finns referenser till både fornnordisk mytologi och new age.
Foto: Nadine Byrne

En mystisk, mollstämd natur är ett genomgående tema på Konsthögskolans och Beckmans examensutställningar. DN:s Bo Madestrand blir både berörd och generad av det högstämda tonfallet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in