Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-25 21:34

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/konstrecensioner/konstrecension-antligen-lite-mental-peeling-vid-stockholms-universitet/

Konstrecensioner

Konstrecension: Äntligen lite mental peeling vid Stockholms universitet

Tino Sehgals konstnärliga händelser varken dokumenteras eller fotograferas. Konstverket uppstår i mötet mellan besökare och medverkande ”tolkar”. Det som finns kvar är intryck och minnen. På bilden den nya konsthallens Accelerators stora utställningssal där en del av konstverket utspelar sig.
Tino Sehgals konstnärliga händelser varken dokumenteras eller fotograferas. Konstverket uppstår i mötet mellan besökare och medverkande ”tolkar”. Det som finns kvar är intryck och minnen. På bilden den nya konsthallens Accelerators stora utställningssal där en del av konstverket utspelar sig. Foto: Christian Saltas

Stockholms nya konsthall invigs med en samtidsklassiker, Tino Seghals ”This progress” och DN:s Sebastian Johans njuter både av den efterlängtade mötesplatsen och av det överraskande lättillgängliga debutverket.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in