Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-25 23:55

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/konstrecensioner/konstrecension-prylmakaren-alexander-lervik-gor-sjalvanalys/

Konstrecensioner

Konstrecension: Prylmakaren Alexander Lervik gör självanalys

Bild 1 av 2 Entrén till ”I huvudet på Alexander Lervik, designer” är klädd med ”Hjärnmatta”. Till höger Lerviks installation ”Ego” med ljusgungan ”Sense” och hjärnkopior gjutna i plast.
Foto: Matilda Rahm
Bild 2 av 2 ”Eye” är en stol för restauranger eller konferensmiljöer. Finns i olika tyger och färger. Producerad av Johanson Design, 2011. I mitten ”Knot”, armatur av kabel, textil och LED, formgiven 2017. Tillverkare: Belysningsföretaget Saas Instruments. Bilden till höger: ”Skugga”, ljusstake i stål. Ju längre ned ljuset brinner, desto större växer sig skuggbilden av en stjärna på bordet. Ritades till en temautställning på Galerie Pascale Cottard Olsson, 2004.
Foto: Johanson Design och Saas Instruments

Alexander Lervik sammanfattar 20 års formgivning i en utställning på Kulturhuset Stadsteatern. Han är både lekfull och ärlig men Lotta Jonson saknar en analys av designerns verklighet.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in