Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-20 15:10 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/konstrecensioner/missa-inte-fina-moten-i-bangska-vaningen/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Konstrecensioner

Missa inte fina möten i Bångska våningen

I den ruffiga miljön i Bångska våningen visas nu verk av sex konstnärer. "Frekvenskontroll" är liten men magnifik utställning, tycker Sebastian Johans. 

Utställningen ”Frekvenskontroll” fyller en kort vecka den Bångska våningen vid Stureplan och bjuder i all enkelhet på en liten men rätt magnifik helhet (visas t o m 11/10).

Lina Bjerneld, Anna Engver, Dick Hedlund, Niklas Karlsson, Christian Simonson och Bella Rune står alla för olika uttryck, men möts på fint sätt i den ruffiga lokalen.

Som utställningens titel antyder förenas många verk av ett slags kontrollerad skevhet.

Anna Engvers stora kolteckningar på duk är fyllda av knappt tydbara men avgjort viktiga motiv och framstår som hemliga berättelser. Detsamma kan sägas om Christian Simonsons sökande landskapsbilder som hetsigt pendlar mellan konkret och abstrakt.

Nicklas Karlssons minutiöst utförda teckningar lurar nästan ögat att de är reliefer, men bryter fint sin egen illusion med små förskjutningar.

Längst in i utställningen står en stor målning av Lina Bjerneld lutad mot väggen. Bilden är fylld av antika vaser och figuriner och blir ett slags eko av paradvåningens historia.

Dick Hedlunds råa skulpturer av betongtäckt ull som har brutits till olika formationer är lustfyllda taktila retningar och Bella Runes hängande garnskulptur binder med lugna, esoteriskt sökande former samman alltihop.

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.