Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

”Kringlan” Svensson avbokas efter nätattack

Kristoffer ”Kringlan” Svensson.
Kristoffer ”Kringlan” Svensson. Foto: Daniel Nilsson / TT

Efter grova uttalanden mot DN på Twitter avbokar Göteborgsscenen 2Lång Kristoffer ”Kringlan” Svenssons show ”Persona non grata”.

Showen är tänkt att bli komikerns återkomst i offentligheten efter stormen kring hans person för två månader sedan.

Då sade uppdragsgivare som Sveriges Radio, Rabén & Sjögren och Aftonbladet upp sina samarbeten med Kristoffer ”Kringlan” Svensson efter att han bland annat uttalat dödshot mot Aftonbladets Åsa Linderborg och recensenten Victor Malm.

Efter att DN ställt frågor till arrangörer om den nya showen gick Kristoffer Svensson på onsdagen och torsdagen till attack mot DN och DN:s reporter på Twitter. Det var de grova formuleringarna i dessa tweet som fick Jens Lindvall att avboka den planerade föreställningen. Han skriver:

”Det är vår fasta övertygelse att alla personer är värda en andra chans. Därför gjorde vi ett val att låta Kristoffer Svensson boka in sig på våran scen. Vi har aldrig och kommer heller aldrig stå bakom de uttalanden som K Svensson gjort. K Svenssons uttalande i dag på Twitter visar på att hans misstag inte haft den reflekterande effekt på honom som hans tidigare ursäkter har gett löfte om.”

”Persona non grata” spelas på flera andra håll i landet. Premiären är planerad till Bonden bar i Stockholm den 22 mars.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.