Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-14 16:21

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/kristofer-ahlstrom-gry-forssell-bjuder-pa-vassa-pikar-med-glatt-humor/

Kultur

Kristofer Ahlström: Gry Forssell bjuder på vassa pikar med glatt humör

Gott gry i Gry Forssell.
Gott gry i Gry Forssell. Foto: Mattias Ahlm

Gry Forssell utlovar ett ljummet tvåplus-program där man vet vad man får. Men i mitten hettar det till.

De finaste egenskaperna en människa kan besitta är självdistans och självinsikt. I DN:s förhandsintervju om årets sommarvärdar gav Gry Forssell prov på bådadera: ”Det blir inte några skandaler eller avslöjanden och jag kommer inte tala ut heller … Jag siktar i stället på ett lagom trevligt tvåplus-program utan wow-faktor.”

Forssell tillhör de programledare som funnits där hela min uppväxt och vuxna liv, med ordinarie plats i den breda underhållningens startelva. Hon behärskar det habila hantverket, den proffsiga tryggheten – kvaliteter som egentligen är svåra att lära, men som i sitt utövande otacksamt nog sällan ger överraskningar eller wow-faktorer.

Men efter 40 minuter mysigt puttrande småkok av gamla anekdoter (och en fin passage om tidigare kollegan Adam Alsing) kommer mittensegmentet, programmets höjdpunkt. 

Först får sig TV4 en släng för att man förmodligen frågade varenda manlig programledare i telefonboken innan Forssell fick frågan att ta över ”Sommarkrysset” (detta samtidigt som Skansens scen togs över av Anders Lundin efter Lasse Berghagen, som tog över efter Bosse Larsson). 

Därpå pikeras radiokanalen hon jobbar på för sin nervositet över att en kvinna skulle leda morgonprogrammet; i stället plockades man efter man in som ankare, innan de föll bort och Forssell till slut fick ta över. Låten som spelas därpå lovar att ”Karma comes for you, bitch”. Allt presenterat med Forssells glada ton och goda humör.

Sedan svalnar det till barndomsanekdoter från mammans radiojobb, de tidiga yrkesårens trevande steg, hur mycket hon trivs med livet, hur härlig hennes man är, och så viljan att vara ”lite lagom bra på allt möjligt”. 

Två plus? Jo, men en god trea i mitten.

Läs mer

Här är årets alla sommarpratare 

Kommentar till Greta Thunbergs inledande Sommaprogram

Ämnen i artikeln

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt