Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-20 16:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/kritik-mot-game-of-thrones-morkaste-avsnittet-nagonsin/

Kultur

Kritik mot ”Game of thrones”: ”Mörkaste avsnittet någonsin”

Scen från tredje avsnittet av ”Game of thrones” sista säsong Foto: HBO

Nattkungen och hans attackerande armé verkar ha fört med sig ett boksvavligt mörker till tv-skärmen. Tittare klagar över att scenerna är så mörka att det är svårt att se vad som händer.

Rätta artikel

”Game of thrones” beskrivs ofta som en mörk tv-serie – något som många tittare inte har haft något emot. Men i det tredje avsnittet av ”Game of thrones” sista säsong handlar det om ett bokstavligt mörker. De långa stridscenerna ska vara svåra att tolka. 

”Winterfellslaget, hajpat som den största och längsta stridsscenen någonsin, var till största delen obegriplig på grund av avsnittets otroligt dunkla ljus; suddiga bilder som fick det att se ut som om min tv slutat fungera under vissa avgörande ögonblick”, skriver The Washington Posts recensent.

”Game of thrones mörkaste avsnitt någonsin?” frågar sig den svenska författaren Lars Wilderäng på sin blogg Cornucopia? och tillägger efter att ha sett det första avsnittet i natt: ”Man behöver seriöst en riktigt bra skärm för att se detta, detta avsnitt ställer kraven maximalt åt alla håll på skärmen.”

En recensent för USA Today tackar en av drakarna och Lord of Lights prästinna för det lilla bidrag av ljus som förekom: ”Scenerna var ofta så mörka att det var omöjligt att se händelserna om de inte råkade inkludera eld (tack så mycket, Drogon och Melisandre).”

Det nya avsnittet av ”Game of thrones” är 1 timme och 17 minuter långt.