Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Krönikor

Eva-Karin Gyllenberg: Bakom ett bridgebord framför bakluckan

Kan användas till annat när spelet kallnat.
Kan användas till annat när spelet kallnat. Foto: AOP

Jag måste ha sex, sa hon.

Kvinnan stod mittemot mig på den överfulla parkeringsplatsen och såg mig djupt i ögonen. Beskedet var inte förhandlingsbart.

Nej, jag blev inte uppraggad där på parkeringsplatsen. Däremot försökte jag få kvinnan intresserad av det jag hade att erbjuda.

Innan någon låter fantasin skena i väg är det lika bra att tala om vad jag hade dukat upp: fem beigefärgade kaffemuggar från Ikea. Från början hade jag sex. Muggar alltså, men den ena muggen åkte i golvet och sprack. Och så var de bara fem. Dessutom fick jag sex nya, fina, mönstrade muggar i födelsedagspresent förra sommaren så då hamnade de fem beigefärgade i en av loppislådorna i källaren.

Sommar för mig är inte att ligga och lapa sol. Det är för trist. En och annan glass kan jag däremot lapa i mig. Det är också en bra tid för att göra sig av med prylar som blivit över och då är loppis perfekt. Det är jag nu inte ensam om att tycka. Det är ett som är säkert.

När jag häromveckan ställt upp mina bridgebord framför bakluckan var jag långtifrån ensam på parkeringsplatsen vid Solvallas travbana, men det gick ganska bra trots konkurrensen.

Jag blev av med flera par avlagda glasögon, ett par hörlurar, skidglasögon, tre nystrukna, väl insnutna herrnäsdukar, några vaser, fula mönstrade dukar som jag fick när jag nappade på ett prenumerationserbjudande på en inredningstidning plus lite annat smått och gott.

Däremot gick det trögare med påskprydnaderna jag släpat med mig. För att inte tala om hur svårt det var att bli av med tomtarna.

Hur jag än försökte flörta med killen som gick förbi med ett par skidor och stavar från förra millenniet ville han inte köpa mina tomtar. Jag menar, kan man planera för vintern med att köpa skidor kan man väl köpa tomtar?

Det var bara att packa ner tomtar och muggar, men jag ger mig inte. Jag kommer att försöka igen. Trots att jag inte kan erbjuda sex.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.