Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Krönikor

Fredrik Strage: Jackson stampar in i Cobains cell och knappar fram dotterns Twitterkonto

Frances Bean går på strippklubb, Paris Jackson dyrkar Nirvana och T'yanna har tatuerat sig i munnen. Det är inte lätt att vara pappa om man är superstjärna – och död.

Michael Jackson skyndar genom en mörk korridor i helvetet. Det luktar svavel, svett och lappskojs. Jämrandet från människor som piskas med taggtråd blandas med Sean Banans "Copacabanana" som ljuder ur tusentals högtalare. Michael Jackson stannar framför en dörr och bultar på den tills Kurt Cobain öppnar.

Kurt: Vad vill du? Är du fortfarande sur för att du hamnade i helvetet?

Michael: Nej, jag förstod att alla hamnar i helvetet när jag träffade Moder Teresa i går vid lappskojsbuffén. Men jag är fett lack på dig!

Jackson stampar in i Cobains cell, går fram till en dator och knappar fram sin dotters Twitterkonto, @ParisJackson. Sedan läser han högt: "'My heart is broken and I have some glue. Help me inhale, mend it with you.' Det är från en av dina låtar, eller hur? Din grungerock hjärntvättar henne! 'Kurt Cobain is Jesus', skriver hon. Du är inte Jesus! Du kan inte ens moonwalka."

Kurt: Säger mannen med musikhistoriens största Messiaskomplex.

Michael: Så här skrev Paris den 5 april: "RIP Kurt Cobain. I love you." Hon twittrade ingenting på min dödsdag! Ingenting!

Kurt: Hon kanske har bra smak?

Michael: Jag har sjungit hundratals låtar om världens barn. Jag har gjort den grymmaste discon någonsin. Och vad twittrar ungen? "Burn down the disco, hang the blessed dj." Är det också från någon av dina löjliga låtar?

Kurt: Lugna dig. Paris går bara igenom en fas. Min dotter Frances fyller snart 21. Hon är en förståndig flicka. Titta här.

Han klickar på Twitterkontot @alka_seltzer666 och läser belåtet upp meddelandet från den 20 maj där Frances Bean Cobain tackar sina föräldrar för att hon fick ärva deras höga IQ. Sedan får han syn på en tweet från den 5 juni.

Kurt: Vafan!? "21st birthday in 74 days... wuddup bitches. I will finally be able to go to Crazy Girls. #boobs" Det är ju en strippklubb! Courtney uppfostrade henne till att bli feministpunkare! Och vad menar hon med det här? "Face it, not guilty. That's how I stay filthy."

Michael: Hon citerar Biggie Smalls, tror jag. Har du sett? Frances skriver att katter är en överlägsen livsform och Paris retweetar...

Kurt: Biggie! Det är på grund av det där sexistiska fettot som Frances vill hänga på strippklubbar. Jag ska nita honom.

Kurt Cobain rusar ut i korridoren och bort till en annan cell där han sparkar på dörren. Michael Jackson springer efter. Biggie Smalls öppnar med en taco i handen.

Kurt (chockad): Var hittade du en taco? Jag trodde att det bara fanns lappskojs här.

Biggie: Kontakter, bitch. Skönt att ni kom hit. Jag har ångest. Kolla på det här.

De går in i Biggies cell. En datorskärm på skrivbordet visar bokstäverna "BIG", tatuerade på insidan av en underläpp.

Biggie: Det där är min dotter T'yanna på Instagram! Jag tyckte att det var lite gulligt när hon tatuerade en bild av mig med änglavingar men nu har hon spårat ur totalt! Man gaddar sig inte i munnen!

Michael: Vad är det för fel på kidsen? Jag gömde mina barn under filtar för att skydda dem mot fotografer. Paris behöver de inte jaga. Hon avslöjar allt om sig själv på nätet ändå. Vart är världen på väg?

Biggie: Hit. Fatta vad sjukt att jag hamnade i helvetet trots den här tatueringen.

Han håller fram sin arm där det står "the lord is my light and my salvation". De är tysta en stund.

Biggie: Fuck this. Vad ska ni göra i kväll?

Michael: Vet inte. Det vanliga.

Kurt: Äta lappskojs. Lyssna på Sean Banan. Blåsa huvudet av mig med hagelgevär.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.