Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-11 00:19

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/dan-wolgers-handlingskraft-som-dynamit-i-politikens-hander/

KULTURDEBATT

Kulturdebatt. Dan Wolgers: ”Handlingskraft” som ­dynamit i politikens händer

Napoleon har sagt att när man gör dumheter bör man i alla fall lyckas med dem. När klocktornet lyckligt och väl står färdigt, det klocktorn som Stockholms stad utan mandat nyss rev men i ruelse snart ska bygga upp igen som ”konstverk”, då ska jag gå dit och lägga ned en krans och tända ett ljus. Ett så förtrollat konstverk bör i evig tid helgas som Den okände konstnärens grav. I dess skugga torde inte ett öga förbli torrt, varken av skratt eller gråt.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.