Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-06 04:09

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/direktorerna-vill-at-universitetens-fulla-kassakistor/

KULTURDEBATT

Kulturdebatt. ”Direktörerna vill åt universitetens fulla kassakistor”

Institution i gungning. ”Poängen med akademisk kapitalism är att efterfrågan styr vad som är viktig eller ens giltig kunskap. Det för med sig ökat fokus på ägandeförhållanden samt krav på tydligare och mer strategisk styrning”, skriver Ylva Hasselberg.
Foto: Fredrik Persson

Striden om rektorsvalet i Uppsala handlar ytterst om den akademiska kapitalismens inbrytning i Sverige. Ylva Hasselberg varnar för girig exploatering av forskningen.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.