Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-29 12:23

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/dockhaveri-politik-och-estetik-samexisterar-i-vart-projekt/

KULTURDEBATT

Kulturdebatt. Dockhaveri: Politik och estetik samexisterar i vårt projekt

Vi väljer att förstå det som att Thente tillmäter våra litterära undersökningar samma värde som surrealisternas, skriver Dockhaveri. Bild på en man som betraktar det surrealistiska konstverket ”Not to be Reproduced”.
Vi väljer att förstå det som att Thente tillmäter våra litterära undersökningar samma värde som surrealisternas, skriver Dockhaveri. Bild på en man som betraktar det surrealistiska konstverket ”Not to be Reproduced”. Foto: AP/TT

Inom ramen för DN kulturdebatt skrev Jonas Thente (21/9) en recension av förlaget Dockhaveris verksamhet. Han gillar mycket av det han läst (roligt! – hoppas kommande utgivning slipper sorteras bort av ”den redaktionella rutinen”) men är orolig för att Dockhaveri ska bli ett auktoritärt kollektiv som låter estetiken tjäna politiken, i stället för tvärtom. Vi i Dockhaveri tycker att det är en obefogad oro och en omöjlig utsaga.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in