Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-08-22 07:17

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/dramatens-styrelse-teatern-maste-vara-en-modern-arbetsplats/

Kulturdebatt

Dramatens styrelse: ”Teatern måste vara en modern arbetsplats”

Foto: Alexander Mahmoud

Ulrika Årehed Kågström, ordförande i Dramatens styrelse, svarar på kritiken från Lars Löfgren.  

Lars Löfgren kritiserar i onsdagens DN Dramatens styrelse gällande det faktum att vd-posten och teaterchefsposten på teatern inte längre är en och samma efter att Eirik Stubø fick avgå och Maria Groop Russel tillsattes som ny vd (24/7). Löfgren argumenterar för att de båda rollerna bör innehas av samma person eftersom vd:n måste förstå helheten i verksamheten, vilket man därmed får anta att han inte anser är möjligt utan att vd även innehar teaterchefsposten.

Dramaten hade under Eirik Stubøs ledning stora konstnärliga och publika framgångar. Nya samarbeten inleddes i Sverige och internationellt. Hans konstnärliga kompetens ifrågasattes inte, utan skälet till vd-bytet var det faktum att förtroendet för hans arbete för förbättrad arbetsmiljö inte var tillräckligt när det behövdes som mest.

Det stämmer som Löfgren skriver att Dramaten har ett ärofyllt och framför allt angeläget uppdrag i att vara Sveriges nationalscen för den talade dramatiken. Men trots uppdraget och teaterns nästan svindlande över tvåhundraåriga historia får man inte glömma att Dramaten också, för medarbetarna i första hand, är och ska vara en modern arbetsplats. Med en stabil och framåtsyftande organisation, med tydlig intern och extern information och kommunikation, med hållbara rutiner för de interna processerna och en långsiktig utveckling när det gäller bland annat ekonomi, fastigheter, digitalisering, scen- och tillverkningsteknik och publikarbete. En kreativ och fantastisk plats att komma till – för konstnärliga team och för publiken.

Styrelsens uppdrag ligger i att både värna konsten och ta ett strategiskt och långsiktigt ansvar för Dramatens utveckling. I det ansvaret ligger att också värna om helheten och om förutsättningarna och utvecklingsmöjligheterna för människorna som arbetar där. På den punkten är Löfgren och jag överens, det är medarbetarna som är navet i Dramaten och som möjliggör de konstnärliga framgångarna. Löfgren skriver att den ”kreativa helheten är kärnan i allas arbete på nationalscenen” och precis så är det. Just därför måste arbetet med Dramaten som arbetsplats prioriteras.

Uppdraget som Dramaten som nationalscen har och utför är viktigt. För konsten, för samhället, för människor i hela Sverige. För att Dramaten ska kunna attrahera de främsta talangerna och kunna sätta upp dramatik i absolut världsklass måste teatern vara en trygg men också en utmanande och inspirerande plats för skapande, kreativitet och upptäckande. En vd och teaterchef får tillsammans det uppdraget för framtiden. Med varsitt tydligt fokus. Det är styrelsens beslut att Dramaten i nuläget behöver en vd och en teaterchef som kompletterar varandra. 

Att tillse att Dramaten har en verkställande ledning som står för ett ledarskap i takt med sin samtid och omfattar alla de olika delar som ingår är styrelsens uppdrag. Var tid kräver sin lösning - vår förhoppning är att de åtgärder vi vidtagit gör att Dramaten stärker sin roll som Sveriges nationalscen och även blir ett föredöme som arbetsplats.