Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-09-29 13:50

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/forfattaren-jerker-virdborg-mejlvaxlar-med-hakan-juholt-hosten-2011/

Kulturdebatt

Författaren Jerker Virdborg mejlväxlar med Håkan Juholt hösten 2011

Bild 1 av 5 Politik, prosa och Elvis Presley – unik mejlväxling mellan en författare och en politiker.
Foto: Lars Lindqvist
Bild 2 av 5 Jerker Virdborg, född 1971, är uppvuxen i Lindome utanför Göteborg och bor i dag i Stockholm. Han debuterade 2001 med novellsamlingen ”Landhöjning två centimeter per natt”. För två år sedan kom hans senaste roman ”Kall feber”.
Foto: Lars Lindqvist
Bild 3 av 5 Håkan Juholt, född 1962, är uppvuxen i Oskarshamn och bor i dag i Stockholm. Han valdes till partiledare för Social­demokraterna i mars 2011. Tidigare har han arbetat som journalist och fotograf på Östra Småland.
Foto: Lars Lindqvist
Bild 4 av 5 Fotograf Lars Lindqvist: ”När Håkan Juholt och Jerker Virdborg träffades för fotograferingen började allt bra. Men när de kom igång med samtalet så var de okontaktbara. Ett omöjligt par att fotografera.”
Foto: Lars Lindqvist
Bild 5 av 5 Bland det roligaste jag gjort under mitt yrkesliv, säger Håkan Juholt om mejlväxlingen med Jerker Virdborg.
Foto: Lars Lindqvist

En svensk höst. Håkan Juholt är en av få politiker som besöker Bokmässan. Jerker Virdborg är en av få författare som besöker Almedalsveckan. I en vindlande mejlväxling under en dramatisk höst ­diskuterar de rönnbär, Elvis, bristen på visioner och varför ­glappet mellan konsten och politiken är så stort.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in