Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-06-29 08:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/israel-vill-inte-ha-fred/

KULTURDEBATT

Kulturdebatt. Israel vill inte ha fred

Bild 1 av 2 Utsikt från Jerusalems utkanter över en sektion av Israels mur, eller säkerhetsbarriär, mot Västbanken. Det fortsatta byggandet av bosättningar på Västbanken och i östra Jerusalem är det enskilt viktigaste beviset för att Israel avvisar freden till förmån för fortsatt ockupation, menar Gideon Levy.
Foto: KEVIN FRAYER
Bild 2 av 2
Foto: Murdo Macleod

Dödstalen stiger i Gaza efter de senaste dagarnas ­våldsspiral – läget anses vara det värsta på nära två år. En förändring blir inte möjlig så länge Israel väljer ­ockupationen framför freden, skriver den israeliske ­journalisten Gideon Levy.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis hela sommaren!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.