Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-09-24 18:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/johan-norberg-kritiken-mot-hans-rosling-bygger-pa-en-karikatyr/

KULTURDEBATT

Johan Norberg: Kritiken mot Hans Rosling bygger på en karikatyr

”Just nu etableras en bild av att Hans Rosling inte tog klimatfrågan på allvar. Jag har svårt att begripa det”, skriver Johan Norberg.
Foto: Magnus Liljegren/ GGFOTO

Hans Roslings poäng var inte att allt bara blir bättre i världen. Han inskärpte däremot att debatten måste präglas av fakta, inte lösa påståenden. Nej, vi nyoptimister nonchalerar inte samhällets mörka sidor, skriver Johan Norberg.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.