Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-24 06:43

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/josefine-adolfsson-heberlein-missforstar-budskapet-i-ingens-mamma/

KULTURDEBATT

Kulturdebatt. Josefine Adolfsson: Heberlein missförstår budskapet i ”Ingens mamma”

I DN 13/1 funderar Ann Heberlein runt antologin ”Ingens mamma”. Hon skriver att vi lever i en tid som hyllar oberoende och individualism och att det inte står så högt i kurs att vara hemma med det växande, sårbara livet. ”Att välja bort barn för att få skriva och tänka är knappast radikalt: Det är väl precis det kvinnor tvingats göra i århundraden för att kunna spela på männens villkor?”

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.