Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-01-28 21:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/lasrorelsens-chocksiffror-ar-mer-till-for-sin-egen-skull-an-for-eleverna/

KULTURDEBATT

Kulturdebatt. ”Läsrörelsens chocksiffror är mer till för sin egen skull än för eleverna”

Svenska elever var tidigare världsmästare i läsförståelse. Det är inte omöjligt att nå dit igen, skriver Jenny Maria Nilsson.
Foto: Beatrice Lundborg

”Den som lever av att bekämpa en fiende har ett intresse av att se till att den fienden förblir vid liv.” Förmodligen är det ett av de mest träffande citaten någonsin av citatmaskinen Nietzsche. Det där kan söka mig ibland, hur lätt det är att göra sig till del av det problem man till en början gav sig in i för att lösa.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte

Läs gratis i 100 dagar!

Alla artiklar gratis i 100 dagar, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.