Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-03 22:53

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/mandom-mod-och-landstingstossor/

Kultur

Mandom, mod och landstingstossor

Caglavica den 17 mars 2004, på bilen: överstelöjtnant Hans Håkansson. I slaget som följde skadades trettiofem soldater, men klostret klarade sig. "Det var Håkansson personligen och hans folk som den dagen gjorde hela skillnaden mellan rätt och fel", säger general Anders Brännström.
Caglavica den 17 mars 2004, på bilen: överstelöjtnant Hans Håkansson. I slaget som följde skadades trettiofem soldater, men klostret klarade sig. "Det var Håkansson personligen och hans folk som den dagen gjorde hela skillnaden mellan rätt och fel", säger general Anders Brännström. Foto: Sandra Polasek
Kan poliser från diktaturer lära ut lag och ordning? Det gör de i Kosovo. Kan en rättsstat byggas av vikarier? I sista delen av reportageserien Koloni Kosovo söker Maciej Zaremba en sann FN-anda och hittar Micke från Gotland.
Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in