Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-12-06 21:24

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/mandom-mod-och-landstingstossor/

KULTURDEBATT

Kulturdebatt. Mandom, mod och landstingstossor

Caglavica den 17 mars 2004, på bilen: överstelöjtnant Hans Håkansson. I slaget som följde skadades trettiofem soldater, men klostret klarade sig. "Det var Håkansson personligen och hans folk som den dagen gjorde hela skillnaden mellan rätt och fel", säger general Anders Brännström.
Bild: Sandra Polasek

Kan poliser från diktaturer lära ut lag och ordning? Det gör de i Kosovo. Kan en rättsstat byggas av vikarier? I sista delen av reportageserien Koloni Kosovo söker Maciej Zaremba en sann FN-anda och hittar Micke från Gotland.

DIGITAL PRENUMERATION

Missa inte!

Läs DN gratis fram till mars 2023.

Alla artiklar gratis fram till 28 februari 2023, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.