Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kulturdebatt

Marianne Lindberg De Geer: ”Trovärdighet och integritet kostar pengar”

Foto: Alexander Mahmoud

Marianne Lindberg De Geer svarar Rebecka Kärde i debatten om att ta emot priser från Svenska Akademien. 

Rebecka Kärde insinuerar (DN 5/6) att jag som bor i en 144 kvadratmeter stor hyresrätt på Söder inte begriper hur fattigt en 27-årig DN-skribent lever. Till dig vill jag säga: När jag var 27, som du, var jag ensamstående mamma som bodde i en liten omodern lägenhet. Jag arbetade heltid på mentalsjukhus med mycket låg lön i 14 år och kunde inte drömma om att vid 72 ha råd att hyra en lägenhet som den jag tillsammans med min make, 80 år, bor i nu, efter att de fyra barnen flyttat ut. Vi har båda en pension under 12 tusen var, vilket gör att vi ständigt arbetar för att gå runt ekonomiskt. Hoppas du får samma möjligheter vid vår ålder. 

Läs mer: Rebecka Kärde: Vilken värld lever Marianne Lindberg De Geer i? 

Min kritik handlar om moral, trovärdighet och integritet. Sånt kostar. Att ta emot pengar av en institution som beter sig som de gjort mot såväl författare de själva valt in och som underlåtit att ta itu med de anklagelser av sexuell karaktär som de genom många års påpekanden i brev och annat mottagit om den så kallade kulturprofilen. Du säger att man har den moral man har råd med. Ska du komma vidare i karriären får du nog tänka om.

Rebecka Kärde: ”Akademien får gärna köpa min tystnad fler gånger” 

Detta är en opinionstext i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.