Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-10-03 04:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/nils-funcke-sa-sinkar-censuren-mansklighetens-utveckling/

KULTURDEBATT

Kulturdebatt. Nils Funcke: Så sinkar censuren mänsklighetens utveckling

”Peter Forsskål gjorde upp med korruption och svågerpolitik. Han argumenterar för ökad insyn i allmänna angelägenheter och poängterar betydelsen av en begränsad makt för regeringen och en obegränsad skrivfrihet.”

När man genom historien begränsat yttrandefriheten har hundratals år av intellektuellt arbete gått förlorat. Sverige måste se upp så att EU inte urholkar de lagar som krävt generationers kamp, skriver Nils Funcke.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 27 november!

Alla artiklar gratis fram till 27 november, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.