Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-06-04 12:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/roland-paulsen-en-partimedlem-maste-kunna-fa-folja-sin-overtygelse/

KULTURDEBATT

Roland Paulsen: En partimedlem måste kunna få följa sin övertygelse

I den brittiska ursprungsversionen av ”House of Cards” (se den, den är faktiskt bättre än Netflix-varianten) börjar Francis Urquhart sin resa till premiärministerposten som Chief Whip i House of Commons. En Chief Whip har till uppgift att piska in partimedlemmarna i ledet och få dem att rösta som ledningen vill; en uppgift som Urquhart sköter med bravur genom att hota och luska reda på privata hemligheter gällande de som sticker ut.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis hela sommaren.

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 75 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.