Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-12 10:11

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/ruben-andersson-vastvarlden-tatar-sin-fastning/

KULTURDEBATT

Ruben Andersson: Västvärlden tätar sin fästning

Tre migranter som har lyckats korsa Rio Grande väntar vid gränsövergången mellan El Paso och Ciudad Juarez i mitten av juli i år.
Tre migranter som har lyckats korsa Rio Grande väntar vid gränsövergången mellan El Paso och Ciudad Juarez i mitten av juli i år. Foto: Christian Chavez/AP

Radarsystem, patruller och barriärer – sedan Berlinmurens fall har säkerhetsinitiativen i USA och EU duggat tätt. Antropologen Ruben Andersson beskriver hur migrationen framställs som ett globalt och gränsöverskridande hot.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.