Hoppa till innehållet Ge oss feedback gällande tillgänglighet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2023-03-26 17:06

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/sa-skapades-svenskornas-drom-om-att-fa-foda-barn-at-hitler/

KULTURDEBATT

Kulturdebatt. Så skapades svenskornas dröm om att få föda barn åt Hitler

Till vänster en arkivbild från 1938 på Heinrich Himmler, Dr. Wilhelm Frick och andra ledande nazister vid en marsch i München. Till höger tysk propaganda om kvinnornas roll, 1941.
Foto: AP, IBL

Deras dröm var att gifta sig med SS-män och föda Adolf Hitler många barn. Flera av dem var svenskor, med vilkas hjälp tyska SS-män senare fick en fristad i Sverige. Författaren Christoph Andersson gräver fram en outforskad historia ur arkiven.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs gratis fram till midsommarafton.

Alla artiklar gratis fram till 23 juni, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Därefter ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online.

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.