Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-13 00:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/vakna-nationalmuseum/

KULTURDEBATT

Kulturdebatt. Vakna, Nationalmuseum!

”Lust & last” marknadsförs med rubriker som ”Nakenchock” och ”Snuskgubbar” jämte uppmaningen ”Kom och testa dina egna gränser!”. Samma tvetydiga signaler syns i utställningen och visar att Nationalmuseum inte tänkt klart i presentationen av sexualitet, dygd och synd genom tiderna, skriver Birgitta Rubin.
”Lust & last” marknadsförs med rubriker som ”Nakenchock” och ”Snuskgubbar” jämte uppmaningen ”Kom och testa dina egna gränser!”. Samma tvetydiga signaler syns i utställningen och visar att Nationalmuseum inte tänkt klart i presentationen av sexualitet, dygd och synd genom tiderna, skriver Birgitta Rubin. Foto: Lars Lindqvist

Det duger inte längre att bara visa nakna Zornkullor. När Nationalmuseum stängs för renovering borde personalen utbildas i modern pedagogik och genusteori, skriver DN:s Birgitta Rubin.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.