Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-07-28 17:20

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/kulturdebatt/vakna-nationalmuseum/

KULTURDEBATT

Kulturdebatt. Vakna, Nationalmuseum!

”Lust & last” marknadsförs med rubriker som ”Nakenchock” och ”Snuskgubbar” jämte uppmaningen ”Kom och testa dina egna gränser!”. Samma tvetydiga signaler syns i utställningen och visar att Nationalmuseum inte tänkt klart i presentationen av sexualitet, dygd och synd genom tiderna, skriver Birgitta Rubin.
”Lust & last” marknadsförs med rubriker som ”Nakenchock” och ”Snuskgubbar” jämte uppmaningen ”Kom och testa dina egna gränser!”. Samma tvetydiga signaler syns i utställningen och visar att Nationalmuseum inte tänkt klart i presentationen av sexualitet, dygd och synd genom tiderna, skriver Birgitta Rubin. Foto: Lars Lindqvist

Det duger inte längre att bara visa nakna Zornkullor. När Nationalmuseum stängs för renovering borde personalen utbildas i modern pedagogik och genusteori, skriver DN:s Birgitta Rubin.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in