Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kulturdebatt

”Väsby har inte begränsat Per Kornhalls yttrandefrihet”

Alla anställda i Upplands Väsby kommun ska kunna prata fritt om både fördelar och missförhållanden i verksamheten. Bara så kan vi bli bättre och utveckla vår kommun. Därför är det allvarligt när Per Kornhall ger intrycket av motsatsen i Dagens Nyheter (Idé & Kritik den 20 maj).

Anledningen till att Per Kornhall blivit underättad om att kommunen har för avsikt att avskeda honom är att han grovt har åsidosatt sin del av anställningsavtalet. Av respekt för de inblandades integritet vill vi som arbetsgivare inte kommentera detaljer i ärendet.

Eftersom anklagelserna i Per Kornhalls redogörelse är så allvarliga vill jag berätta att vi noga har undersökt om kommunen som arbetsgivare har begränsat hans yttrandefrihet eller på något annat sätt har brustit i vårt åtagande som arbetsgivare. Min slutsats är att detta inte har skett, utan att Upplands Väsby kommun väl har skött sin del av anställningsavtalet med Per Kornhall.

Detta är en opinionstext i Dagens Nyheter. Skribenten svarar för åsikter i artikeln.
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.