Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
En utskrift från Dagens Nyheter, 2018-11-19 23:32 Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/kulturutskottets-ordforande-riskerar-aka-ur-riksdagen/
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Kulturutskottets ordförande riskerar åka ur riksdagen

Olof Lavesson (M).
Olof Lavesson (M). Foto: Alexander Mahmoud

Ordföranden i riksdagens kulturutskott, Olof Lavesson (M), ser ut att tappa sin riksdagsplats, rapporterar Ekot. ”Nu väntar nya tider och nya möjligheter”, skriver han i ett uttalande i sociala medier.

Lavesson var riksdagskandidat för Moderaterna i Malmö, men då partiet ser ut att mista ett mandat i staden, samt att han inte fått tillräckligt många personkryss, tyder det mesta på att Olof Lavesson nu blir utan plats.

Han, som varit ordförande i kulturskottet sedan 2015, har tidigare lyfts fram som en tänkbar kandidat som kulturminister i en eventuell alliansregering. Olof Lavesson har också varit Moderaternas talesperson i både kultur- och HBTQ-frågor.

”Sista rösten är ännu inte räknad men tyvärr verkar det klart att vi tappar ett riksdagsmandat i Malmö, vilket innebär att det har blivit dags att tacka för mig efter tolv underbara, spännande, härliga och slitsamma år”, skriver Olof Lavesson på Facebook. 

Han tillägger också: ”Nu väntar nya tider och nya möjligheter. Jag vill fortsätta arbeta för ett friare och öppnare Sverige. Jag står till förfogande för nya uppgifter och jag är full av tillförsikt!”.

Olof Lavesson i DN-intervju under valrörelsen: ”Jag blir mörkrädd av SD:s kulturpolitik” 

© Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt
Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.