Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-08-15 04:45

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/lady-gaga-dominerar-mtv-nomineringar/

Musik

Lady Gaga dominerar MTV-nomineringar

Bild 1 av 2 Lady Gaga.
Foto: David Fisher/REX
Bild 2 av 2 Ariana Grande.
Foto: Sipa USA, Sipa USA

Lady Gaga och Ariana Grande kan bli de stora vinnarna när MTV-galan Video Music Awards arrangeras den 30 augusti. De båda artisterna har nio vinstchanser var – flera av dem tillsammans för duetten ”Rain on me”.

TT Text

Den är bland annat nominerad i kategorierna årets video, årets låt, årets samarbete och årets pop. En av låtskrivarna bakom ”Rain on me” är dessutom svenske Rami Yacoub.

Billie Eilish och The Weeknd har sex nomineringar var. Den sistnämnde är bland annat nominerad för hitlåten ”Blinding lights”, skriven av svenskarna Max Martin och Oscar Holter.

Tack vare coronapandemin får vi också se två helt nya kategorier: bästa musikvideo från hemmet och bästa karantänframträdande, enligt Billboard.

Galan, som hålls i Barclays Center i Brooklyn, kommer också att se annorlunda ut. MTV har meddelat att den antingen kommer att arrangeras med en begränsad publik eller ingen publik alls.

Ämnen i artikeln

Musik
Lady Gaga

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt