Logga in på Dagens Nyheter

Här kan du som DN-kund logga in för obegränsad läsning av DN.se och e-DN.

Med ett gratiskonto kan du följa skribenter och ämnen samt spara artiklar.

Kultur

Landmärken världen över lyser för Orlando

Paris stadshus draperades i Pride-flaggor för att hedra offren i Orlando.
Paris stadshus draperades i Pride-flaggor för att hedra offren i Orlando. Foto: imago/PanoramiC

Över världen lyser kända landmärken och byggnader upp i regnbågens färger för att hedra offren vid helgens masskjutning mot gayklubben Pulse i Orlando.

Efter söndagens terrordåd mot gayklubben Pulse i Orlando hedrades under natten offren genom att kända byggnader och landmärken över hela världen lyste upp i regnbågens färger.

I Paris kommer bland annat stadshuset och Eiffeltornet att lysa upp i regnbågens färger för att hedra offren för dådet. Paris borgmästare Anne Hidalgo skriver på Twitter: ”Paris står med Orlando ikväll. Eiffeltornet kommer lysa i HBTQ-färger för att hedra offren.”

”New Yorks hyllning till Orlando-offren igår kväll. #Hänförande” skriver en twitteranvändare under en bild på New Yorks Empire State Building i regnbågsfärger.

Även World Trade Center i New York hyllade offren.

”Efter den dödliga massakern på en gayklubb i Orlando har guvernör Cuomo beordrat att lamporna på en av World Trade Centers spiror att lysa i regnbågsfärger ikväll i solidaritet med HBTQ-befolkningen.”

Australien var en av de första länderna att hedra offren, på grund av sin tidszon. I flera städer lyste kända byggnader upp för offren, bland annat stadshuset i Sydney.

”Inatt har vi lyst upp Sydney stadshus i rosa” skriver Sydneys borgmästare Clover Moore på Facebook.

I Tel Aviv, där man nyligen avslutade sin Pride-parad, lystes stadshuset upp i regnbågsfärgerna.

”I solidaritet med Orlando lyser Tel Avivs stadshus upp med USA-flaggan och HBTQ-samfundets flagga” skriver Tel Avivs borgmästare på Twitter.

Läs också: Stjärnorna i sorg efter Orlando-dådet

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.