Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-03-28 10:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/lapsley-later-mindre-tvarsaker-och-mer-lovande/

Skivrecensioner

Låpsley låter mindre tvärsäker och mer lovande

Holly Lapsley Fletcher kallar sig Låpsley som artist.
Holly Lapsley Fletcher kallar sig Låpsley som artist. Foto: Alexandra Waespi, Alexandra Waespi

Efter att ha gått in i en depression och haft ett avbrott som artist återkommer engelska Låpsley med ett annat temperament, mer ödmjuk och utforskande.

Electropopartisten Låpsleys sovrumsinspelningar som hon la upp på SoundCloud som sjuttonåring var kreativa och personliga, men när det var dags att spela in debutalbumet ”Long way home” för ett tungt skivbolag – med hjälp av rutinerade producenter – blev hennes sound mer tillrättalagt och tråkigt.

På den tiden uttryckte Låpsley frustration över att inte bli tagen på allvar som låtskrivare och producent, hon var fast besluten att lära sig professionell studioproduktion och göra allt själv i framtiden. I stället gick hon in i en depression och tog ett avbrott från musikkarriären.

När hon nu återvänder har hon ett annat temperament: mindre tvärsäker, mer sårbar, ödmjuk och utforskande. Återigen arbetar hon med andra producenter men låter inte förminskad av det. Nästa skiva kan nog bli riktigt bra.

Bästa spår: ”Sadness is a shade of blue”

 

Läs fler musikrecensioner av Nicholas Ringskog Ferrada-Noli, till exempel om hur The Weeknds artistpersona har blivit en belastning för hans musik.