Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-02 12:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/lars-melin-ny-ledare-for-backa-teater/

Scen

Lars Melin ny ledare för Backa teater

Lars Melin
Lars Melin Foto: Ateljé Karlheden

Lars Melin blir ny chef på Backa teater efter Mattias Andersson, som i oktober meddelade att han efter 13 år skulle lämna teatern i Göteborg för att i stället bli konstnärlig ledare på Dramaten.

TT Text

Lars Melin är skådespelare och regissör och har sedan sin skådespelarexamen haft en nära relation till Backa teater. Han genomförde sin praktik på teatern, arbetade därefter där under flera år som skådespelare och har regisserat pjäserna ”Dumstrut”, ”Stickor i hjärtat”, ”Turkduvan” och ”Astronauten som inte fick landa”.

Lars Melin har tidigare varit konstnärlig ledare och teaterchef på Smålands musik och teater i Jönköping och kommer närmast från Regionteater Väst, där han har varit konstnärlig chef sedan 2016.

I ett pressmeddelande säger han att han ser fram emot att återvända till Backa teater.

”Vi har tillsammans lyckats utveckla utmanande och tillgänglig scenkonst för unga människor i hela Västra Götaland. Att nu återvända till Backa teater med våra samlade erfarenheter och tillsammans bygga en framtid med egensinnig och engagerande scenkonst för den unga publiken, där de befinner sig i världen i dag, ser jag som en enorm möjlighet.”

Backa teater är en konstnärligt fristående del av Göteborgs stadsteater och en av Sveriges ledande barn- och ungdomsteatrar.