Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2021-05-18 01:51

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/lars-noren-hotellet-finns-inom-mig-jag-ar-standigt-dar-pa-ett-eller-annat-satt/

KULTUR

Lars Norén. Hotellet finns inom mig. Jag är ständigt där på ett eller annat sätt

Bild 1 av 4 Hem till byn. Fotografen Anders Hansson tog med sig en porträttbild av Lars Norén (tagen av Louise Billgert) och placerade den utanför hotellet på Bygatan 3 i Genarp. Hotellet lades ned i mitten av 60-talet. I dag är det en pizzeria och lägenheter i lokalen.
Foto: Anders Hansson
Bild 2 av 4 Inne på hotellet i Genarp. ”Det är som en fresk. Jag ser ju att människorna från Genarp och framför allt pappa och mamma och en del gäster vandrar ut och in i den här fresken...”
Foto: Anders Hansson
Bild 3 av 4 Det var ett vackert landskap jag växte upp i, nästan Hölderlinskt. Där fanns bland annat Häckeberga bokskog och Häckeberga slott. Oerhört vackert, nästan overkligt…
Foto: Anders Hansson
Bild 4 av 4 Lars Norén 1969.
Foto: Roland Jansson

Allting började på ett litet hotell i Skåne. Inför sin 70-årsdag nästa vecka berättar Lars Norén för Kristian Petri om sin märkliga barndom på landsortshotellet i Genarp som satt så djupa spår i hans författarskap.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in