Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Leif GW Persson går till TV4: Jag måste börja planera för min framtid

Lwif GW Persson.
Lwif GW Persson. Foto: Alexander Mahmoud

TV4 värvar Leif GW Persson från SVT. Kriminologprofessorn ska dels göra ett nytt kriminalprogram, dels nya avsnitt av ”GW:s mord” som redan sänds i kanalen, dels medverka regelbundet i ”Nyhetsmorgon”.

”Häromdagen fyllde jag 73 år. Då slog det mig plötsligt att jag borde börja planera för min framtid. Jag kom då fram till att framtiden finns på TV4. Min förhoppning är att kunna göra riktigt bra tv”, säger han i ett pressmeddelande.

Läs mer: SVT lägger ner ”Veckans brott” när Leif GW Persson slutar 

Det nya, ännu namnlösa kriminalprogrammet, får premiär i höst. Enligt TV4 kommer det att ha ett lägre tempo och lägga större fokus på aktuella brott.

Den tredje säsongen av ”GW:s mord”, där Persson bland annat tar upp Arbogafallet, är planerad till våren 2019. I ”Nyhetsmorgon” ska han synas som expert, men han ska även knytas närmare nyhetsbevakningen.

Det allra sista avsnittet av SVT:s ”Veckans brott” sändes på tisdagen. Programmet har sänts sedan 2010 och brukar ha runt 1,3 miljoner tittare varje vecka.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.