Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-13 14:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/lemmys-liv-ska-skildras-pa-film/

Kultur

Lemmys liv ska skildras på film

Ian ”Lemmy” Kilmister
Ian ”Lemmy” Kilmister Foto: Joel Ryan/AP

En spelfilm om den brittiske hårdrockslegenden Ian ”Lemmy” Kilmister är på gång, skriver The Hollywood Reporter.

TT Text

Lemmy Kilmister, som frontade Motörhead i 40 år, gick bort 70 år gammal 2015. Greg Olliver, som ska regissera den kommande filmen ”Lemmy”, följde Kilmister och Motörhead under tre år och har tidigare gjort en dokumentär med samma namn som spelfilmen om musikern.

– Allt som du har hört om Lemmy är troligtvis sant. Inte för att han anammade rock'n'roll-klyshorna, utan för att han skapade dem. Röda Marlboros och Jack Daniel's till frukost, amfetamin till middag – allt är sant. Men bakom den där hårda rockfasaden fanns också en intressant, komplicerad och varmhjärtad man som gick sin väg och aldrig slutade att spela den musik som gjorde honom lycklig, säger Greg Olliver.

Vem som ska spela Lemmy är ännu inte offentliggjort. Bara månader innan han avled sade Kilmister själv att han gärna skulle se nu avlidne Roger Moore spela honom.

Inspelningsstart är planerad till tidigt nästa år.

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt