Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-04 15:13

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/lena-philipsson-ar-ofta-for-mycket-aldrig-for-lite/

Skivrecensioner

Lena Philipsson är ofta för mycket – aldrig för lite

Lena Philipsson.
Lena Philipsson. Foto: Playground music

Lena Philipssons ”Maria Magdalena” är en modern popskiva med inslag av både strandparty och schlager. Men hon är som bäst när tempot skruvas ner.

Det går inte att känna annat än pur respekt för Lena Philipson, schlagergiganten som blev frimärke redan i början av 90-talet och som nyligen släppte sin femtiofjärde singel. Hon är en av få svenska artister som lyckats sätta verklig färg på svenskt musikliv genom åren. Som artist har hon både komisk tajmning och en slags älskvärd kärvhet. Slätstruken har hon aldrig varit och det är inte heller nya skivan ”Maria Magdalena”. Det är en modern popskiva med en stringent produktion som stundtals slår över i en soldränkt strandparty-vibb, stundtals i retro schlager. Ibland för mycket, men aldrig för lite. Bäst är Lena Philipson när tempot tas ner som i balladen om barn som flyttar hemifrån. Liksom i den bitska och beatdrivna ”Han går på vatten” – där hon bjuder på en underbar prat-rapp och samtidigt visar sina kvalitéer som textförfattare. 

Bästa spår: ”Han går på vatten”

Läs fler recensioner av Alexandra Sundqvist till exempel om hur Iiris Viljanen är som bäst när hon låter ilskan löpa fritt 

Ämnen i artikeln

Dagens skiva
Musik

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt