Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-01-23 23:01

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/levan-gelbakhiani-ar-arets-filmstjarnskott/

Film

Levan Gelbakhiani är årets filmstjärnskott

Levan Gelbakhiani Foto: Carolina Byrmo/Aftonbladet/TT

I onsdags nominerades han till en Guldbagge för sin insats i ”And then we danced”. Nu står det klart att skådespelaren Levan Gelbakhiani också har valts ut som en av årets mest lovande unga talanger.

TT Text

Varje år presenterar European Film Promotion, EFP, tio unga skådespelare under titeln European Shooting Stars. Den här gången finns alltså georgiske Gelbakhiani som spelar huvudrollen i Levan Akins film ”And then we danced” med i skaran. Bland de andra som har valts ut märks danska Victoria Carmen Sonne, som spelade en av rollerna i svenska Isabella Eklöfs ”Holiday” och nederländske Bilal Wahib, 20 år, som är årets yngsta stjärnskott.

Läs mer: Här är filmerna som kan få Guldbaggar

De tio utvalda presenteras inför filmindustrin, publiken och pressen på filmfestivalen i Berlin mellan den 21 och 24 februari, uppger EFP i ett pressmeddelande.

Filmrecension: ”And then we danced” är berusande och dansant kärleksdramatik