Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-08-20 01:35

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/linus-larsson-en-artificiell-intelligens-som-skriver-romaner-skrammer-mer-an-mordarrobotar/

KULTUR

Linus Larsson: En artificiell intelligens som skriver romaner skrämmer mer än mördarrobotar

Nog hade man trott att det skulle dröja innan AI-forskarna hittade något som gjorde dem riktigt rädda. Men nu har det hänt. Bilden är från januari i år, från en presentation i Las Vegas av ett program som använder artificiell intelligens för ansiktsigenkänning.
Nog hade man trott att det skulle dröja innan AI-forskarna hittade något som gjorde dem riktigt rädda. Men nu har det hänt. Bilden är från januari i år, från en presentation i Las Vegas av ett program som använder artificiell intelligens för ansiktsigenkänning. Foto: David McNew/AFP

Den senaste uppfinningen från Elon Musks AI-laboratorium anses vara för farlig för att släppas till allmänheten. Den är läskigt skicklig på att skriva text.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis till 25 september!

Alla artiklar gratis fram till 25 september, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.