Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-07-11 05:56

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/little-jinder-har-lamnat-de-stormiga-panikkanslorna/

Skivrecensioner

Little Jinder har lämnat de stormiga panikkänslorna

Vart är Little Jinder på väg?
Vart är Little Jinder på väg? Foto: Beatrice Lundborg

Little Jinder tar ut svängarna men förlorar i skärpa på sin nya mixtape ”Little Jinder’s unreleased romance”. Kommer det något varmare och mer uppriktigt längre fram?

Om man som musiker ska sätta upp riktigt snäva ramar för sig själv ska man nog vara säker på att man vet att det är ramar man står ut med på sikt. Det är liksom en väldig skillnad på att vara, säg, Teenage fanclub och ha skrivit samma poplåt i trettio år och att vara, säg, Little Jinder. Den rosahåriga partypersona med lika delar naivistisk som nihilistisk attityd som hon presenterade sig som på sitt svenska debutalbum 2014 var tydlig. Men inte precis hållbar.

Mixtapet ”Little Jinder’s unreleased romance” är ett steg mot något annat. Texter på engelska, ett uttryck som är mildare, släpper in mer luft och fler influenser, mest lyckat från disco och brittiskt åttiotal. Här finns en sårbarhet som är djupare, långt ifrån den stormiga panikkänsla som har präglat vissa av de svenska släppen. Men vad Little Jinder vinner i att våga ta ut svängarna för vad och vem hon kan vara, förlorar hon också lite i skärpa. Exakt vart hon är på väg gör ”Unreleased romance” inte klart. Den känns snarare som en samling skisser, med en aning om något varmare, mer uppriktigt längre fram.

Bästa spår: ”Travel back in time”

Läs fler texter av Sara Martinsson till exempel om att Max Martins storhetstid är förbi 

Läs också intervju med Little Jinder: ”Jag har styrt upp mig själv” 

Ämnen i artikeln

Dagens skiva
Musik

Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten.

De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till dn.se. DN granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen dn.se.

Grundreglerna för kommentarer är:

  • håll dig till ämnet
  • håll en god ton
  • visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln.

I övrigt gäller de regler för kommentarer som framgår av Ifrågasätts användarvillkor och som du godkänner i samband med att du skapar ett konto för kommentering. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. DN kan genom eget beslut ta bort kommentarer.

Ⓒ Detta material är skyddat enligt lagen om upphovsrätt