Hoppa till innehållet

En utskrift från Dagens Nyheter, 2022-07-05 02:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/lola-arias-advokat-vi-kommer-att-stamma-plattform-produktion/

KULTUR

Lola Arias advokat: ”Vi kommer att stämma Ruben Östlunds filmbolag”

Lola Arias och hennes juridiska ombud Bauschke Braeuer nöjer sig inte med de förklaringar de hittills har fått av Ruben Östlund och hans produktionsbolag Plattform.
Lola Arias och hennes juridiska ombud Bauschke Braeuer nöjer sig inte med de förklaringar de hittills har fått av Ruben Östlund och hans produktionsbolag Plattform. Foto: Privat och Jessica Gow / TT

Lola Arias har anlitat en tysk advokatbyrå specialiserad på upphovsrätt och konstlagstiftning. En rättsprocess i Los Angeles kan enligt advokatbyrån leda till ett visningsförbud av ”The square” i USA, där filmen är nominerad till en Oscar.

DIGITAL PRENUMERATION

Passa på!

Läs DN gratis fram till september!

Alla artiklar gratis fram till 31 augusti, sen för halva priset i ett helt år (endast 69 kr/mån). Efter kampanjperioden gäller ord. pris 149 kr/mån. Ingen bindningstid. Säg upp enkelt online. 

Genom att klicka på "Godkänn köp" godkänner jag prenumerationsvillkoren och bekräftar att jag tagit del av Bonnier News personuppgiftspolicy. Dagens Nyheter är en del av Bonnier News AB, som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter. Erbjudandet gäller endast nya prenumeranter.