Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Loney Dear och Ikhana är nominerade till Manifestpriset

Ikhana är nominerad till Manifestpriset 2018.
Ikhana är nominerad till Manifestpriset 2018. Other: Jonas Lindstedt

För femtonde året i ordningen hålls Manifestgalan, som uppmärksammar och prisar svenska indieartister. Bland de nominerade till årets pris finns Loney Dear, Ikhana och Sarah Klang.

På Manifestgalan prisas årligen svenska artister på små skivbolag – så även i år, den 2 februari på Nalen i Stockholm. 

I år finns, bland de många nominerade, bland annat Mattias Alkberg och Loney Dear i kategorin pop, Pale Honey och ShitKid i kategorin rock, och Skander och Ikhana i hiphopkategorin. 

Årets live kan Sara Parkman och Samantha Ohlanders, Pascal, Mattias Alkberg och Sarah Klang vinna.

Manifestgalan startades 2003 och arrangeras av Svenska Oberoende Musikproducenter, SOM.

– För oss inom den oberoende musikscenen är Manifestgalan en alldeles speciell händelse på året. Nu får vi träffa alla våra vänner och kollegor som kämpar med att med små medel ge ut den musik de älskar. Det är inspirerande och lite hisnande att tänka på all den tid, pengar, kreativ ansträngning och förväntningar som finns nerplöjt i all denna fantastiska musik. Ännu mer hissnande är att vi faktiskt gjort detta för femtonde gången, säger SOM i ett pressmeddelande.

Konferencierer för Manifestgalan är komikerna Moa Lundqvist och Marcus Berggren, och under galan uppträder akterna Hanna Järver, Rome Is Not A Town och DaCosta.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.