Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Louvren ger guidad Beyoncé-tur

Beyoncé och Jay-Z framför Mona Lisa i videon till Apes**t
Beyoncé och Jay-Z framför Mona Lisa i videon till Apes**t Foto: billboard.com

Louvren bjuder sedan förra veckan sina besökare på en guidad konstvisning genom videon till Jay-Z och Beyoncés låt ”Apes**t”.

Sedan de äkta hitmakarna överraskade med att släppa låten ”Apes**t” under det gemensamma namnet The Carters för tre veckor sedan har videon setts över 65 miljoner gånger på Youtube.

I det sex minuter långa klippet syns Beyoncé och Jay-Z framför några av museets mest ikoniska konstverk, som marmorstatyn ”Nike från Samothrake”, Da Vincis ”Mona Lisa”, och ”Napoleons kröning” av Jacques-Louis David.

Louvren stängdes för allmänheten under en hel dag för inspelningen, men i gengäld kan besökare nu följa i videons fotspår. Visningen tar 90 minuter och passerar 17 konstverk, för att avsluta liksom videon gör, med Marie Benoists målning ”Portrait d'une négresse” från 1800.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.