Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Luuk gör talkshow med Instagram-profil

Kristian Luuk och Daniel Hallberg skall göra en scenshow tillsammans på Scalateatern.
Kristian Luuk och Daniel Hallberg skall göra en scenshow tillsammans på Scalateatern. Foto: Fredrik Funck

Kristian Luuk gör talkshow på Scalateatern med Instagram-komikern Daniel Hallberg som sidekick. Varje kväll finns två gäster på scen – men inte en enda tv-kamera. 

Nya ”Scenkväll med Luuk & Daniel Hallberg” är tänkt att vara en "en hyllning till talkshows". Varje scenkväll blir unik i det att den enbart kan ses av de femhundra i publiken. Fyra datum med start 22 februari finns bokade med två, ännu hemliga, gäster på scen vardera kväll. 

– Jag tror att det kommer uppstå något särskilt när våra gäster kommer till det här rummet, säger Kristian Luuk när DN möter honom och Daniel Hallberg på Scalateatern i Stockholm. 

– Det blir en väldig närhet i en sådan här salong. Publiken sitter så nära att jag ju kan ta frågor från den också. 

Ambitionen är att skapa ett slags multimediashow. 

– Beroende på vilken gäst vi har så kan man tänka sig att göra roliga moment på scenen, men också visa filmade inslag som vi gjort i förväg på videoskärmar. Vi ska skräddarsy varje kväll med en typ av idéer för en musiker och en helt andra för en skådis, tillägger Daniel Hallberg som efter sina sketcher på Instagram numera tituleras medieprofil. Kortfilmer som i dag ses av över 54.000 följare. 

- Det är något spännande att de som gillar de snabba digitala grejerna som jag sysslar med kommer hit och ser det vi gör i den här klassiska teaterkontexten. Men i dag är det ju också en massa Youtubers och podcastavsnitt som spelas in inför publik i sådana här salonger.

Tv-veteranen Luuk - som tidigare gjort tv-program som ”Hassan”, ”Sen kväll med Luuk” Melodifestivalen och ”På spåret”- har den här gången en 30-årig television-rookie vid sin sida. 

Vad förväntar du dig av ert samarbete?

- Det är en kick att få jobba med någon som är mycket yngre. Jag känner redan hur kul det här är och vilken energi jag får av Daniel. Det är väldigt lätt när man blir äldre att vila i det man har och sitta och vara nöjd och mätt. 

Drömgäster?

- Vi har gjort en A-lista som vi börjat beta av med exklusiva namn, kända personer som alla känner till men som inte så ofta förekommer i sådana här scenshower. Jag tror att vi kan få hit folk som inte vill tala inför tv-kameror.

”Scenkväll med Luuk & Daniel Hallberg” arrangeras på Scalateatern 22 och 23 februari respektive 8 och 9 mars.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.