Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-04-02 02:46

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/madonna-beskriver-coronaviruset-som-en-demokratisk-kraft-for-alla-manniskor/

Musik

Madonna beskriver coronaviruset som en demokratisk kraft för alla människor

Popartisten Madonna
Popartisten Madonna Foto: Rob Latour/REX

Världsstjärnan Madonna kritiseras hårt för sitt uttalande om coronaviruset som ”en stor utjämnare” människor emellan. Utspelet avfärdas som bisarrt.

Hennes videobudskap för de sociala medierna - filmat med Madonna i sitt badkar – är att coronapandemin inte gör skillnad på fattiga och rika:

”Den bryr sig inte om hur rik du är, hur berömd du är, hur rolig du är. Hur smart du är, var du bor, hur gammal du är, vilka fantastiska historier du kan berätta. Det är den stora utjämnaren”, menar hon.

”Det som är fruktansvärt med det är att det har gjort oss alla lika på många sätt, och det som är underbart med det är att det har gjort oss alla lika på många sätt ... om fartyget går ner, kommer vi alla ner tillsammans.”

En rad av popstjärnans fans kritiserar nu utspelet. Ett av dessa påpekar att rika amerikaner tycks ha lättare att bli testade för smittan än de som saknar en förmögenhet. 

Läs mer om det nya coronaviruset på DN.se