Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-05-26 20:08

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/madonna-kan-stalla-in-eurovision-inget-paskrivet-kontrakt/

Kultur

Madonna kan ställa in Eurovision: Inget påskrivet kontrakt

Madonna. Foto: Deborah Law/TT

För över en månad sedan bekräftade Madonnas team att hon skulle uppträda på Eurovision song contest i Tel Aviv under lördagens final. Men fortfarande finns inget påskrivet kontrakt. Det säger arrangerande EBU.

Rätta artikel

Världsstjärnan Madonna var klar för att uppträda i världens största musikunderhållningsprogram Eurovision song contest under finalen på lördag. Det bekräftade hennes team för flera internationella medier. Men nu, bara dagar före direktsändningen, säger arrangerande European broadcasting union att det ännu inte finns något påskrivet kontrakt.

På en presskonferens på måndagskvällen sade EBU:s Eurovisionchef Jon Ola Sand att det fortfarande är oklart om hon kommer att uppträda:

– Det är sant att vi, EBU, aldrig har bekräftat Madonna som artist i Eurovision song contest, av den enkla anledningen att vi inte har ett kontrakt med hennes team, sade Jon Ola Sand.

Enligt Sand pågår förhandlingar just nu.

– Vi är i slutskedet av det, men om det inte finns något påskrivet kontrakt den här veckan kommer hon inte att stå på scenen. Så enkelt är det.

Sand beskriver situationen som ”lite märklig”, och menar att Madonnas krav på säkerhetsarrangemangen är en del av problemen i förhandlingarna.

– Vi har en artist som skulle vilja vara en del av Eurovision song contest. Vi skulle älska att välkomna henne på scenen. Men för att det ska vara möjligt måste vi ha ett ramverk för säkerheten.

Enligt israeliska medier ska Madonna anlända till Tel Aviv på onsdagen. 

Läs mer: Så säkert är Eurovision i Tel Aviv 

Nathan Shachar: Bakom Eurovision döljer sig en annan kamp