Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2019-06-20 15:33

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/maffiabossen-tony-sopranos-villa-ar-till-salu/

Kultur

Maffiabossen Tony Sopranos villa är till salu

Huset där teveserien Sopranos spelades in är till salu. Foto: Anthony Neste

Det har gått 20 år sedan första avsnittet om maffiabossen Tony Soprano sändes i USA. Nu är huset där inspelningarna gjordes till den klassiska teveserien till salu. Utgångspriset är satt till drygt 32 miljoner kronor.  

Villan i New Jersey med den långa böjda uppfarten är välbekant för de miljontals tittare som följde HBO-succén om maffiafamiljen Soprano. Här hasade Tony Soprano iklädd morgonrock och tofflor ut för att hämta tidningen.

Nu är huset till salu, skriver The New York Times. 

Det är klassisk Sopranos-mark. I köket spelades det första pilotavsnittet in där tittarna fick möta Tony, hans fru Carmela och deras barn, A.J och Meadow. På baksidan hade den buttra maffiabossen en pool med ankor. 

Senare spelades inomhusscenerna mestadels in på Silvercup Studios i Queens i New York där man hade byggt upp kulisser av huset. Men varje år återkom produktionsbolaget till villan för att filma nya bilder av exteriören.

Enligt seriens producent, Ilene S. Landress, hade man tittat på 150 olika hus innan valet föll på villan i New Jersey. 

Ägarna till huset, Patti och Victor Recchia, berättar för The New York Times att deras hem fortfarande lockar till sig fans trots att det är tolv år sedan serien lades ner. Det finns också en Facebook-sida för villan som har hundratals besökare.

– Nyligen kom det ett gäng på motorcyklar som svängde in på uppfarten och ropade: Hej fru Soprano! Vi ska inte röra någonting, vi vill bara ta några bilder, säger Patti Recchia till tidningen. 

Huset på 560 kvadratmeter är byggt 1987 och har bland annat fyra sovrum, fyra badrum, två garage och ett gästhus. 

Hugade spekulanter får vara beredda på att öppna plånboken rejält. Utgångspriset är drygt 32 miljoner kronor. Mäklare värderar fastigheten till hälften men tror att Hollywoodstatusen kan driva upp priset, skriver BBC. 

Serien ”Sopranos” som producerades av bolaget HBO var en megasuccé som vann såväl kritikernas som tittarnas gillande. Den sändes i sex säsonger mellan 1999 och 2007 och fick en mängd utmärkelser.

Tony Soprano spelades av James Gandolfini, han avled 2013.