Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Maggio är den mest lyssnade kvinnan på Spotify i Sverige

Foto: Paul Hansen

Med över en miljon lyssnare varje månad är Veronica Maggio den mest spelade kvinnan någonsin på Spotify i Sverige. Just nu är hon mest populär i Stockholm, Göteborg och, något otippat, Sölvesborg.

I år firar Veronica Maggio tio år som artist, och på lördagen gör hon en konsert på Stadion i Stockholm. Sedan hon slog igenom med singeln ”Dumpa mig” 2006 har hon släppt fem bejublade album. Och fansen verkar fortsatt älska popstjärnan, som enligt nya siffror från Spotify är den mest spelade kvinnan någonsin på strömningstjänsten i Sverige. Globalt har hon en miljon lyssnare varje månad.

Men debutsingeln är i dag inte publikens favorit bland artistens låtar. När Spotify inför hennes spelning på lördagen tagit fram siffror på vilka av hennes låtar som är populärast är det, inte helt otippat, låtar från hennes senare skivor som faller lyssnarna i smaken. Mest populär är ”Vi mot världen” från senaste skivan. På andra plats kommer den betydligt äldre balladen ”Snälla bli min”. Men på tredje plats är det tillbaka till nutid med ”Den första är alltid gratis”.

Maggios duett med Håkan Hellström ”Den första är alltid gratis” hamnar på en fjärdeplats av de mest populära låtarna.
Mest populär är Maggio i storstäderna Stockholm och Göteborg. Men på tredje plats i topplistan och före Sveriges tredje största stad Malmö, kommer något otippade Sölvesborg i Blekinge.

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN nu möjligheten att kommentera artiklar på Ledare, DN Debatt, Kultur, Insidan och Sthlm. Kanske kan du bidra med andra synvinklar och fakta? Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.