Hoppa till innehållet

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska.

Läs mer

En utskrift från Dagens Nyheter, 2020-10-21 04:32

Artikelns ursprungsadress: https://www.dn.se/kultur-noje/magiskt-karleksmote-i-nojesparkernas-underland/

Kultur

Magiskt kärleksmöte i nöjesparkernas underland

Bild 1 av 9 Zara Larsson sjunger och Albin Grenholm dansar med Frida Gustavsson.
Foto: Carl Bredberg
Bild 2 av 9 Frida Gustavsson spelar Ninni Nilsson– Det här är min långfilmsdebut och det är bara dag två på inspelningen så än så länge älskar jag det, men kom tillbaka om en månad, då kanske jag kommer att gråta, haha. För första gången på många år gör jag något i karriären som gör mig skräckslagen och det gör mig lycklig. Om man är så nervös att man inte kan sova, då vet man också att det betyder något.
Foto: Carl Bredberg
Bild 3 av 9 Albin Grenholm spelar John Lindgren– Björn ringde på min födelsedag och sa att jag var för fet för rollen och skickade bild på en manlig skådis som inte var det: ”Det här är målbilden.” Så på tre månader gick jag ner tio kilo. Och så har jag lärt mig akrobatik och att jonglera. Frida och jag gör ett parakrobatiskt nummer i filmen. Jag har också försökt att mentalt förbereda mig inför mitt arbete med rollen som John Lindgren.
Foto: Carl Bredberg
Bild 4 av 9 Robert Gustafsson spelar Gustaf Nilsson– Förlagan är en oerhörd historia, nästan som att det har skrivits av en Shakespeare. Samtidigt är det ganska farligt att förhålla sig till att det är baserat på verkliga människor. För mycket respekt för originalet eller en förlaga kan skapa en rädsla för att trampa någon på tårna. Och det kan vara begränsande för skådespeleriet.
Foto: Carl Bredberg
Bild 5 av 9 Helena af Sandeberg spelar Nadeschda Nilsson– Jag tror att den här typen av visuella, färgstarka filmer ligger i tiden nu. Jag kan märka att jag som skådis letar mer efter historier med hopp. Jag har dött så många gånger på scen eller tagit livet av mig, jag tror att alla längtar efter historier med hopp. Världen är väldigt mörk nu, då behövs det.
Foto: Carl Bredberg
Bild 6 av 9 Gröna Lund på Allmänna Gränd – i Budapest.
Foto: Carl Bredberg
Bild 7 av 9 Regissören Björn Stein.
Foto: Carl Bredberg
Bild 8 av 9 Gröna Lund på Allmänna Gränd – i Budapest.
Foto: Carl Bredberg
Bild 9 av 9 Manusförfattaren Måns Mårlind.
Foto: Carl Bredberg

En verklighetsbaserad ”Romeo och Julia”-historia mitt i en bitter klanstrid mellan två rivaliserande nöjesparksfamiljer. Storfilmen ”SWOON” ger magiskt liv åt Stockholm förra seklet – i Ungern. DN:s Kristofer Ahlström var med på inspelningen där Gröna Lund har byggts upp i Budapest.

Detta är en låst artikel. Logga in som prenumerant för att fortsätta läsa. Logga in