Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Mitt DN - skapa ditt nyhetsflöde Mina nyhetsbrev Ämnen jag följer Sparade artiklar Kunderbjudanden Kundservice och prenumeration Logga ut
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Malin Broman ska leda Mellersta Österbottens kammarorkester

Malin Broman
Malin Broman Foto: Bo Söderström

Violinisten Malin Broman är förste konsertmästare för Radiosymfonikerna. Nu blir hon även konstnärlig ledare för Mellersta Österbottens kammarorkester i Finland. Ett treårigt uppdrag som börjar om ett år. 

Vad tänker du om ditt nya uppdrag?

– Roligt och spännande. Det är en väldigt fin orkester med en tradition som går långt tillbaka i tiden. Det är en ära att få ta över efter Sakari Oramo och få chansen att arbeta med alla härliga musiker där uppe.

Vad vill du åstadkomma med ditt arbete där?

– Jag vill i samråd med dem se till att vi utvecklas. Den bästa känslan är när man lär sig någonting nytt. Jag vill lägga ett spännande och utmanande program för publik och orkester samt gärna samarbeta med andra konstnärer, kompositörer och experimentera med andra konstformer. Jag vill att vi ses som viktiga i Karleby men att vi också kommer ut och turnerar samt gör inspelningar.

Du är violinist i grunden, vad är det bästa med fiolen?

– Jag älskar verkligen fortfarande mitt instrument och dess möjlighet till förändring av klang och uttryck. Jag upplever att det finns så mycket kvar att utforska – repertoaren är oändlig!

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.