Vi har förtydligat hur vi behandlar personuppgifter och cookies.
Du följer nu ämnet: STOCKHOLMS STAD (sparas i Mitt DN)
Kultur

Malin Byström tog hem operavärldens Oscar

Malin Byström.
Malin Byström. Foto: Peter Knutson

På måndagskvällen blev Malin Byström Årets kvinnliga sångare vid Opera awards i London, operans motsvarighet till filmens Oscar, efter att ha gjort succé som "Salome" på Covent Garden.

Det blev extra stor jubel efter just ditt tacktal. Vad hände?

– Jag kände att jag fick folket med mig när jag talade om mina föräldrar som fört in mig i musikens värld, och min man och min lärare, som betyder så mycket. Tacktalet kom spontant, det kanske var det.

Vad betyder det där priset för dig? 

– Att man sätter starkt ljus på vår konstart, som för mig är ett sätt att kommunicera där jag kan nå människor i hela världen. Ett språk som kan nå in i människor, som kan beröra och skapa kontakt. 

Vad kommer du att göra i vår och i höst? Och har du någon ny stickning på gång?

– Jag har några föreställningar av ”Fedora” och så kommer Strauss ”Rosenkavaljeren” tillbaka till Kungliga Operan. I höst ska jag sedan för första gången sjunga en drömroll, Tosca i Frankfurt. Och när det gäller att sticka och virka är jag en periodare. Just nu stickar jag på en sommarklänning i rosa bomull till min dotter. 

Kommentera artikeln
I samarbete med tjänsten Ifrågasätt erbjuder DN möjligheten att kommentera vissa artiklar. Håll dig till ämnet och håll en god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Vi tar bort inlägg som vi bedömer är olämpliga.